Falske smil og ekte ørefiker

Bente Marie Ihlen og Heidi Ihlen skriver i sin bok «Effekt. Falske smil og ekte ørefiker» om hvordan man kan lære seg å snakke bedre sammen.

Slik de ser det har hver og en av oss et velutstyrt telleverk for avvisning inni oss. For hver lille avvisning vi møter tikker telleverket. En til. Og en til. Telleverket går ikke glipp av noen ting.

Selvsagt har vi et telleverk for ros også. Men det telleverket tikker mye saktere. Det tikker én ros for hver tiende avvisning. For rosen er ikke like lett å tro på som avvisningen.

Kritikk er en avvisning Å gi partneren din kritikk er en avvisning – du forteller om noe du ikke liker. Skal du derfor kritisere partneren din må du først gjøre han eller henne kompetent til å ta imot avvisningen.

12 visninger

Siste innlegg

Se alle

DU SER MEG IKKE!

Forventningen om å bli sett i parforholdet er ofte en kime til konflikt. Hun: "Du ser meg ikke!" Han: "For noe sludder, du snakker som om jeg er blind!" Hun: "Den tanken har slått meg.." Bak disse kar

Best føre var!

Å gå i parsamtaler når dere har det bra sammen kan ha mye for seg. Dere kan lære å snakke sammen på en måte som gjør dere rustet til å tåle dagene det stormer rundt dere. Kanskje opplever du en uba

Online timebestilling.
Trykk på knappen:

Ego Network as

Ove Ramstrøm

Høleberggaten 13, 1.etasje

4006 Stavanger

ove@egonet.no

 

Tel: 9151 3319

  • Svart Facebook Ikon
Kontakt meg