Ego Network, firmalogo

Her kan du lese mer om gestaltterapi

Norsk Gestaltterapeut Forening Norsk Gestalt Institutt

Hva er gestaltterapi?

  • Gestaltterapi er samtaleterapi hvor terapeuten er oppmerksom på hele mennesket: tanker, følelser og kroppslige uttrykk.
  • Hensikten med gestaltterapi er å støtte klientens evne til å oppdage muligheter, slik at han/hun kan ta hensiktsmessige valg og derved påvirke sin egen livssituasjon.
  • Gestalt er en retning innen humanistisk psykologi, blant annet basert på gestaltpsykologisk forskning som hadde sitt gjennombrudd omkring 1.verdenskrig.
    Terapiformen ble videreutviklet av Fritz Perls på 50/60-tallet, og er nå en av de mest anvendte psykoterapiformer i Europa.

I individuell terapi arbeider vi med de temaene du opplever som viktige i livet ditt. Kanskje begrenser du deg i hverdagen, og ønsker å finne andre måter å gjøre tingene på. Eller du ønsker å arbeide med deg selv i dine viktige relasjoner (barn, samboer/ektefelle, foreldre, venner eller kolleger). Det kan hende du tenker du vil ha mer ut av livet. Eller du kan ha et ønske om å legge noe bak deg. Noen ganger kan terapien gi drømmen en sjanse – andre ganger kan det være det beste å gi opp drømmen for å gi rom til noe annet.

Gruppeterapi er en ypperlig måte å få arbeide med seg selv og egen atferd sammen med andre. Vi starter grupper etter hvert som vi har tilstrekkelig antall deltakere. Vi gjennomfører innledende samtaler med hver enkelt før vi starter. Kontakt oss gjerne om du ønsker mer informasjon.

Noen søker parterapi for å utvikle forholdet og for å forebygge brudd. Andre har behov for å justere måten å være sammen på. Samlivet kan over tid utvikle seg til å bli flatt og energiløst, og parterapi kan være en mulighet til å vitalisere. Noen ønsker å finne tilbake til hverandre, mens andre vil ha hjelp til å avslutte forholdet på en best mulig måte.